Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καλυβών διοργανώνει προβολές με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go

την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στην Κεντρική Πλατεία Καλυβών

Παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ.

Πρωινές προβολές μόνο για σχολεία
08:30 1η προβολή για μαθητές
09:10 2η προβολή για μαθητές
09:50 3η προβολή για μαθητές
10:30 4η προβολή για μαθητές
11:10 5η προβολή για μαθητές
11:50 6η προβολή για μαθητές
12:30 7η προβολή για μαθητές
13:10 8η προβολή για μαθητές (λήξη 13:45)

Απογευματινές προβολές για το κοινό ( γενική είσοδος €5,00 )
16:30 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
17:10 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
17:50 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
18:30 Αποχαιρετώντας το Cassini - Εξερευνώντας τον Κρόνο
19:00 Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα
19:30 Από Τη Γη Στο Σύμπαν


Τις περιγραφές και τα τρέιλερ των ταινιών θόλου θα βρείτε εδώ: http://planetariumotg.gr/productions.html

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, προβάλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε έναν συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2, προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Περισσότερα: http://planetariumotg.gr/forito.html

Οι πλανηταριακές παραστάσεις που θα προβληθούν είναι:

1) Από τη Γη στο Σύμπαν
Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.

2) Ο Μαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka 'Hina (Προτείνεται για Ηλικίες 5+)
Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους... ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

3) Αποχαιρετώντας το Cassini - Εξερευνώντας τον Κρόνο
Μετά από 20 χρόνια στο διάστημα, η διαστημοσυσκευή Cassini ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες διαστημικές αποστολές στην εξερεύνηση του διαστήματος. Ακολουθήστε το συναρπαστικό ταξίδι του Cassini, μάθετε για το περιβάλλον του Κρόνου και ανακαλύψτε τους μοναδικούς του δορυφόρους.

4) Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα
Η παράσταση ξεκινά με την πρώτη εποχή της διαστημικής εξερεύνησης και τις ιστορικές αποστολές “Απόλλων”. Βλέπουμε τι μας έμαθε η εποχή των σεληνιακών οχημάτων και διαστημόπλοιων για την προέλευση της Σελήνης, τη σύνθεση, τη δομή και την προσβασιμότητα των πρώτων υλών στην επιφάνειά της. Το κοινό, μέσα στο εντυπωσιακό περιβάλλον του πλανηταρίου, βιώνει μία επιτυχημένη εκτόξευση, προσσελήνωση, ανάπτυξη και κίνηση ενός σεληνιακού οχήματος.